KARGI SIRIK KEBABI

Bütün olarak kesilen kuzunun derisi yüzülür ve içi temizlenir. Uzunca bir sırığa tam ortadan geçirilerek, özel olarak hazırlanmış çöplerle kuzunun karnı dikilir. Ocakta yakılan ateşin başında çevrilerek pişirilir. Pişirilirken akan yağ bir kapta toplanır. Buna şerit adı verilir. Şerit de ayrıca kaynatıldıktan sonra, ekmekle beraber yenir. 2-3 saat sonra iyice pişen kuzu, sırıktan çıkarılarak parçalanır ve servise sunulur. Sırık kebabı, Kargı’da her zaman bulunur. Kargı sırık kebabına, kuzu çevirme de denilmektedir.

sirik_kebabi

Kargı Sırık Kebabı

 

T.C. Kamu Denetçiliği Kurumu - 2014 Kargı Belediyesi - Çorum - Promedes